SOFIALAAN

Het is wat ons betreft geen verrassing dat John Spakman veel opdrachten krijgt via mond op mond reclame.

Toen wij ons inmiddels prachtige jaren 30 huis – Sophialaan 12 in Hilversum – eind 2006 kochten, moest er alles aan gedaan worden. De laatste verbouwing had in de jaren 70 van de vorige eeuw plaats gevonden en om maar een paar zaken te noemen; het dak lekte, de elektriciteit was vooroorlogs, er stond een oliekachel binnen met olievat aan de buitenmuur, de riolering was kapot; zelfs de makelaar had zijn bedenkingen.

Wij dachten helemaal rond te zijn met een aannemer, alles was met de bank geregeld maar 14 dagen voor de overdracht toverde deze aannemer ineens hogere bedragen uit de hoge hoed en ontstonden er discussies over de status was van wat wij dachten dat zijn offerte was geweest.

Ik was genoodzaakt op stel en sprong een andere aannemer te gaan zoeken ….

De keuze is gevallen op de aannemer die mij er terecht op wees dat hij een grondige en degelijke aanpak voorstond; gas, water en licht moesten compleet nieuwe aangelegd worden, alles zou worden gestript en opnieuw opgebouwd, kwaliteit stond voorop … en dat voor een bedrag dat lager was dan wat de vorige aannemer in eerste instantie geoffreerd had …

Later bleek ons dat John Spakman een uitstekende reputatie in het Gooi heeft als vakkundige en eerlijke aannemer die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en ondermeer veel ervaring heeft in renovatie van jaren 30 huizen en … afspraak is afspraak bij John, of het nu op schrift staat of niet!

Achteraf kan ik alleen maar zeggen dat we ontzettend veel geluk hebben gehad met John, temeer omdat dit überhaupt onze eerste verbouwing was en er zoveel dingen zijn die je met weinig ervaring niet weet te benoemen. Hij heeft ons ook gaande weg het project regelmatig op basis van zijn kennis en ervaring uitgelegd wat er moest gebeuren en welke keuzes er waren, hij is een aannemer die met je mee blijft denken.

Uiteindelijk wonen we met ons gezin al weer enige jaren met plezier in onze prachtig gerenoveerde woning en het heeft ons niet verbaasd dat meerdere ‘laangenoten’ hun renovatie en verbouwing aan John gegund hebben, ondermeer omdat ze zo enthousiast zijn over ons huis.

Het is wat ons betreft geen verrassing dat John Spakman veel opdrachten krijgt via mond op mond reclame.